Rasmus Kragh Jakobsen


Født 30. september 1971 i København.

Jeg er uddannet cand. scient i biokemi og arbejder som freelance videnskabsjournalist.

Jeg har skrevet for mange forskellige bla. Videnskab.dk, Illustreret Videnskab, Politiken, Jyllands-Posten, Samvirke, Forskning.no, ScienceNordic, Universitetsavisen, Teknologi Rådet og Information.

For mig er videnskaben spændende, der hvor den ændrer vores syn på os selv og vores plads i universet, og jeg prøver altid at holde fast på: Hvorfor er det her relevant for mig som menneske?
Hvad betyder det, at vi deler
50 pct af vores arveanlæg med en banan, at der er liv på bunden af oceanerne, at musik har en direkte kontakt til vores tårekanaler, at der har været vand på Mars...

Netop det spørgsmål, vi alle stiller til Universet.
Det store: why, why, why?
- Dan Turèll, 1992, Glad i åbningstiden

The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny...'
- Isaac Asimov
Jeg har interviewet nogle af tidens største tænkere og mest banebrydende og indflydelsesrige videnskabsfolk, bla. den tyske Nobelprisvinder i medicin (1995) Christiane Nüsslein-Volhard, den engelske neurobiolog Steven Rose, opfinderen af p-pillen Carl Djerassi, opdageren af DNA-strukturen James D. Watson, evolutionsbiologen Eske Willerslev, 'Lucy's far' palæoantropologen Donald Johansson, 'Sediba og Naledi's far' palæoantropologen Lee Berger, geologen Jakob Vinther som farvelægger fortidens dinosaurer, virusjægeren Albert Osterhaus og den engelske filosof Lady Mary Warnock, der var formand for den etiske kommission, som blev nedsat efter verdens første reagensglasbarn, Louise Brown, blev født i 1978.

Jeg er uddannet cand. scient i biokemi fra Genetisk Afdeling ved Molekylærbiologisk Institut på Københavns Universitet med speciale i udviklingsbiologi hos bananfluer.
Se Curriculum vitae.

Min fritid kan jeg lide at bruge på at læse, se film, dyrke sport, være sammen med venner og ikke mindst på mine tre kæreste - Catrine og vores to drenge.