Don Johanson
Manden, der fandt 'Lucy', og en af de absolutte superstjerner indenfor forskningen i menneskets forhistorie, Donald Johanson, besøgte i Danmark i 2018. Jeg interviewede ham om fundet, og hvorfor det er så vigtigt.
Lee Berger
Manden bag nogle af de vigtigste fund i menneskets udviklingshistorie i Afrika har startet en revolution af både palæoantropologien og synes på vores egen udviklingshistorie - hvem vi er og hvor vi kommer fra er ikke længere en simpel fortælling om den ene særligt udvalgte linje, der blev til os, men en stor og kompleks fortælling, som vi i disse år hastigt er ved at blotlægge. (VIDEO).
Lady Mary Warnock
December 2003
Kunstig befrugtning ændrer vores opfattelse af børn fra en gave til en ting, vi har krav på. Det mener den berømte britiske filosof Lady Mary Warnock.
Carl Djerassi
Renæssancevidenskabsmanden og opfinderen af p-pillen Carl Djerassi fortæller åbent om pillens indflydelse på hans eget liv, om datterens selvmord, cancer og hans vej ind i teater og science in fiction

James D. Watson
En af de få videnskabsmænd, der vil huskes også i næste årtusinde. Her fortæller han om sit liv i videnskab, om drømme og ambitioner og om hvorfor han ville vælge et andet felt som ung forsker i dag.

Peter Agre
Peter Agre, der vandt Nobelprisen i kemi 2003, ser sig selv som en helt almindelig fyr, der har været fantastisk heldig. Her fortæller han om hvordan det var at få prisen, hvad det har betydet for hans liv og hvordan han vil bruge sin nye stemme til at fremme opmærksomheden om den tredje verdens problemer og klodens miljøproblemer.
Foto: Lizette Kabré
Julio Celis
februar 2004
Kræftens Bekæmpelse laver en totalsatsning mod brystkræft, der skal være model for bekæmpelsen af alle cancerformer. Organisationens forskningschef, professor Julio Celis, fortæller, at det koordinerede angreb på brystkræft forpligter mange forskere og samarbejdspartnere i mindst ti år.
Wendy Suzuki
En af tidens unge stjerner i neurobiologien har netop målt 'erindringens celler' i aber, der leger et hukommelsesspil.
Holger og utiden
20. august 2001
Holger Bech Nielsen er kendt som den højtråbende professor, der med sjælden entusiasme udbreder sig om sære og uforståelige ting (10353 tegn)